Bestrating Temse

Ben jij geïnteresseerd in bestrating? Vind dan snel de beste stratenmaker uit Temse. Voor het leggen van klinkers, tegels en andere bestratingswerken kun je de hulp van ervaren stratenmakers goed gebruiken. Zij adviseren je bovendien over de mogelijkheden van de klinkerwerken.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende bestratingswerken die de specialisten uit Temse uitvoeren. Denk aan klinkerwerken, het aanleggen van een inrit of oprit en het bestraten van de voor- en achtertuin. Ook krijg je een indicatie van de kosten en lees je hoe je kunt besparen op je bestratingswerken. Wil jij ook besparen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via de offertepagina!

Stratenmaker nodig?

Schakel een ervaren stratenmaker in via het formulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk diverse offertes van stratenmakers uit je regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de beste bestrating offerte en bespaar!


Waarom kwalitatieve bestrating?

Als je ervoor kiest om je tuin te bestraten, kies dan voor kwalitatieve bestrating gelegd door een klinkerwerken expert. Dan ben je verzekerd van het mooiste resultaat: je hebt geen last van verzakkingen en het water loopt snel weg! Zo geniet je jarenlang van mooie bestrating! Een stratenmaker denkt mee op alle vlakken, zodat alles naar wens is.

klinkerwerken Temse

Navigeer direct op deze pagina naar:

Soorten bestrating | Kosten van bestrating | Oprit aanleggen | Terras aanleggen | Tuin bestraten | Kosten van bestratingswerken

Vergelijk stratenmakers in Temse

Via ons netwerk vind je gemakkelijk de beste stratenmakers uit Temse. Door de offertes van verschillende experts met elkaar te vergelijken ben je bovendien verzekerd van de laagste prijzen! Hoe het werkt? Via de offertepagina vraag je met één muisklik de offertes aan van maximaal 6 specialisten in de regio van Temse. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de bestrating expert met het beste aanbod.

Wat kan de stratenmaker voor je doen?

Uiteraard kun je een stratenmaker uit Temse inhuren voor het aanleggen van bestrating. Maar weet je ook wat een bestrating expert nog meer voor je kan betekenen? De specialisten uit Temse zijn onder meer ervaren in het aanleggen van terrassen en opritten. Hij is ook ervaren in het ophogen van bestrating en je kan de grondwerken met een gerust hart overlaten aan een bestrating expert!

Wanneer je een specialist inschakelt voor je bestratingswerken ben je verzekerd van het beste resultaat. De vakmannen denken namelijk met je mee met de legverbanden, afwatering en het soort klinkerwerken of tegels van je bestratingen. Zo weet je zeker dat alles op elkaar is afgestemd. Een stratenmaker is tevens in te zetten voor het impregneren van de kasseien of andere stenen en bestrating afvoeren.

bestrating Temse

Diverse soorten bestrating

Bij het leggen van bestratingen heb je de keuze uit veel verschillende soorten stenen en tegels. Hierdoor is er altijd wel een keuze die goed bij je past. Hieronder staat een overzicht van de meest voorkomende soorten bestratingen in Temse.

 • Klinkers
 • Betontegels
 • Natuursteen
 • Sierbestrating
 • Goedkope bestrating
 • Grind

Klinkers

Iedereen is bekend met klinkers. Klinkers zijn lange, smalle stenen die veel gebruikt worden bij binnenwegen. Klinkers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten. Betonklinkers zijn de meest voordelige soort. Betonklinkers zijn stevig en duurzaam. Bovendien is beton goedkoop in aanschaf, waardoor dit de perfecte keuze is voor iedereen met een beperkt budget. Een andere mogelijkheid is gebakken klinkers, ook wel kleiklinkers genoemd. De gebakken klinkers zijn gemaakt van klei en worden op hoge temperatuur gebakken. De kleur van deze kleiklinkers is dus afhankelijk van het soort klei en het bakproces. De kleurvastheid van kleiklinkers is iets beter dan die van betonklinkers.

betontegels

Betontegels

Bij moderne woningen in Temse zie je steeds vaker betontegels in de bestratingswerken terug. Deze betontegels zijn namelijk voordelig in aanschaf maar hebben een erg moderne en robuuste uitstraling! Bovendien zijn betontegels verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen: van 30×30 centimeter tot maar liefst 80×80 centimeter. Grotere betontegels zorgen voor een ruimtelijk effect, waardoor je terras nog groter lijkt dan dat hij al is. Het leggen van betontegels is, zeker bij de grotere formaten, ingewikkeld. Dat komt omdat de ondergrond perfect glad moet zijn. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de grote tegels gaan wiebelen. Eventueel kun je kiezen voor betontegels met beschermende toplaag. Deze houden de kleur iets langer vast dan standaard betontegels.

Natuursteen

Voor iedereen in Temse die een romantische of natuurlijke tuin wil creëren, is het aanleggen van natuursteen zeker een goede keuze. Natuursteen komt, zoals de naam al doet vermoeden, rechtstreek uit de natuur. Hierdoor is geen enkele tegel hetzelfde. Dit geeft een leuk speels effect en past goed bij het wildverband. Er zijn enorm veel verschillende soorten natuursteen die je kunt gebruiken voor je bestratingswerken. Een aantal populaire keuzes zijn:

 • Flagstones: breed aanbod aan kleuren en verkrijgbaar in unieke vormen.
 • Graniet: erg sterk en bestand voor intensief gebruik.
 • Lijsteen: geschikt voor normale belasting, hebben een gelaagd uiterlijk.
 • Hardsteen: weerbestendig en onderhoudsvriendelijk.

sierbestrating

Sierbestrating

Sierbestrating is een enorm breed begrip. In het verleden was bestrating vooral functioneel. Tegenwoordig wil men natuurlijk dat de inrit er netjes en verzorgd uit ziet: tegels moeten dus vooral ook mooi zijn. Onder sierbestrating valt in feite alle soorten tegelwerken die je laat leggen vanwege het uiterlijk. Dus als je kiest voor klinkers of standaard betontegels: zolang jij deze keuze maakt vanwege het uiterlijk gaat het om sierbestrating. Met sierbestrating kun je veel kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de sierbestrating in bijzondere legverbanden te leggen voor een speels effect. Een aantal populaire soorten sierbestrating zijn kasseien, kinderkopjes en andere soorten getrommelde bestrating.

Goedkope bestrating

Voor iedereen in Temse met een beperkt budget is er de keuze voor goedkope bestrating. Goedkope bestrating is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Wanneer men spreekt van goedkope bestrating, dan gaat het vaak vooral om betonbestrating. Met betonbestrating kun je verschillende stenen en tegels nabootsen. Kies bijvoorbeeld voor betonklinkers of speciale betontegels voor jouw terras. Dan heb je de uitstraling van, bijvoorbeeld, kleiklinkers tegen een lagere prijs. De kwaliteit van betonbestrating is erg goed en de levensduur is nagenoeg gelijk. Wel houdt betonbestrating de kleur iets minder lang vast.

grind en split

Grind en split

Naast de standaard tegels kun je natuurlijk ook grind of split laten aanleggen. Grind is erg goedkoop in aanschaf en biedt voordelen op het gebied van afwatering. Daarnaast is het leggen van grind relatief eenvoudig, waardoor de stratenmakers minder tijd nodig hebben. Hierdoor houd je ook de arbeidskosten erg laag.

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind is afkomstig uit rivieren en heeft door slijtage een voornamelijk ronde vorm. Wanneer er gesproken wordt over split, dan gaat het over gespleten breuksteen. Dit is vaak platter van vorm. Hierdoor is split ook een geschikte keuze voor halfverharding.

Kosten van bestrating

Zoals je misschien kunt begrijpen zijn de kosten voor de bestrating afhankelijk van verschillende factoren. Omdat de prijs per situatie verschilt is het lastig een vaste prijs te noemen. Wel kunnen we je een indicatie van de prijs geven. Grind en split is bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf €10,- en betontegels schaf je aan vanaf ongeveer €15,- tot €33,-. Wil je liever kleiklinkers of gebakken klinkers? Deze kosten ongeveer €20,- tot €25,- per vierkante meter. Natuursteen is de meest kostbare optie. Dit kent een gemiddelde prijs vanaf €30,- tot €65,- per vierkante meter, afhankelijk van het soort natuursteen dat je kiest. De kosten voor de bestrating inclusief leggen zijn onder meer afhankelijk van de arbeidskosten van het stratenmakersbedrijf.

Prijstabel: wat kost bestrating?

Soort bestrating Gemiddelde kosten per m², inclusief btw*
Grind en split Vanaf €10,-
Betontegels €15,- tot €33,-
Klinkers €20,- tot €45,-
Natuursteen €30,- tot €65,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaven op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Kwalitatieve bestrating, lage prijzen!

Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op de kosten!


Oprit aanleggen in Temse

Als je voldoende grond hebt dan is het aanleggen van een oprit of inrit een waardevolle investering. Je hebt met een inrit altijd een plek om je auto te parkeren en hoeft nooit ver te lopen. De inrit komt zeker van pas op dagen dat het hard regent: na een paar stappen sta je al binnen! Het leggen van een oprit vereist veel aandacht. Onthoud dat de oprit nou eenmaal dagelijks wordt blootgesteld aan het gewicht van één of meerdere auto’s! Je wilt voorkomen dat de tegels van de inrit gaan verzakken of dat er na verloop van tijd spoorvorming ontstaat. Een stratenmaker kan je hierin adviseren. Hij weet welke tegels en welk legverband je kunt gebruiken bij de inrit voor het sterkste resultaat.

oprit aanleggen Temse

Welke bestrating voor oprit?

De keuze voor de bestrating speelt een grote rol in de uiteindelijke stevigheid van je oprit of inrit. Je kunt voor je inrit kiezen voor zowel betonbestrating als gebakken bestrating. Het is wel goed om te onthouden dat de meeste tegels niet geschikt zijn voor het zware gewicht van de auto. De meest gekozen tegels voor de oprit of inrit zijn klinkers, waaltjes en kasseien.

Terras aanleggen

De aanleg van een terras is iets gemakkelijker dan het aanleggen van een oprit. Toch wil je ook bij dit oppervlak zoveel mogelijk voorkomen dat de klinkerwerken na verloop van tijd scheef gaan liggen of zelfs gaan verzakken. Als je een bestrating specialist inschakelt dan helpt hij met het ontwerp van je terras. Hoe groot wil je het terras hebben en wat is de beste locatie? Ook als je kiest voor terrastegels van een groot formaat kun je kiezen voor een ander legverband, zoals je halfsteensverband. Dit geeft net even een speciaal effect aan je terras.

terras aanleggen Temse

Soorten terrastegels

Voor het leggen van een terras heb je de keuze uit een breed aanbod aan tegels. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor luxe terrastegels. Deze staan bekend om de grotere afmetingen. Een aantal populaire soorten terrastegels zijn:

 • Natuurstenen terrastegels
 • Keramische terrastegels
 • Betontegels

Tuin bestraten

Bestrating in de tuin komt altijd van pas. Of het nu gaat om de aanleg van een terras, sierbestrating rond de vijver of om het leggen van een tuinpad. Dankzij het bestraten van de tuin kun je van je tuin genieten, zonder altijd door het gras te moeten lopen. Voor een speels effect kun je verschillende soorten bestrating met elkaar combineren. Laat bijvoorbeeld een groot terras met betontegels aanleggen en kies voor een tuinpad van grind of split. De aanleg van een tuinpad is relatief eenvoudig, omdat het om een klein oppervlak gaat. Als je dit laat doen door een stratenmaker is je tuinpad in korte tijd afgerond.


Tuin bestraten? Schakel een bestrating expert in!

Vind de beste stratenmaker uit Temse en bespaar op je bestrating.

Gratis offertes aanvragen


Soorten tuintegels

Voor wie zijn tuin wil bestraten is er volop de keuze uit verschillende tuintegels. Op dit moment zijn er in Temse verschillende populaire tuintegels. De betontegel doet het erg goed bij nieuwbouwwoningen en moderne huizen. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor keramische tuintegels! Deze tuintegels zijn kleurvast, omdat ze volledig gekleurd zijn. Wil je liever iets natuurlijks, dan is natuursteen een goede keuze.

Klinkerwerken: klinkers leggen in Temse

Stratenmakers zijn ook ervaren in klinkerwerken. Met klinkerwerken doelen we eigenlijk op het leggen van klinkers. Klinkers zijn in Temse nog altijd populair. Zowel betonklinkers als gebakken klinkers zijn voordelige keuzes en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Hierdoor is er voor iedereen wel geschikte klinkers te vinden. Klinkerwerken zijn geschikt voor verschillende oppervlakten, zoals de oprit. Het is natuurlijk ook een optie om de klinkerwerken te leggen in je achtertuin of als terras.

Hoe werkt het bestraten?

Hoewel iedere stratenmaker zijn eigen werktechniek heeft, valt het bestraten onder te verdelen in drie categorieën:

 • Het grondwerk
 • Het bestraten
 • De afwerking

Het grondwerk is de voorbereiding. De vakmannen verwijderen oud straatwerk, graven de grond uit en hogen het oppervlak weer op. De tweede stap is het bestraten. De stratenmaker bepaalt het afschot en zet met behulp van paaltjes de contouren uit. Eerst plaatst hij de opsluitbanden en daarna legt hij de terrastegels op het oppervlak. De opsluitbanden zorgen ervoor dat de tegels op hun plaats blijven liggen en liggen doorgaans 1 centimeter lager dan de klinkerwerken. Dit bevordert de afwatering. De afwerking bestaat uit het aftrillen van de bestrating en het invegen van de voegen.


Video: afwerkingsmogelijkheden bij bestrating


Bestratingswerken, wat kost dat?

Omdat de prijzen per bestratingsbedrijf verschillen kunnen de totale kosten voor bestratingswerken ook enorm variëren. Voor de tegels en stenen betaal je ongeveer €15,- tot €65,- per vierkante meter: wat je precies betaalt is uiteraard afhankelijk van het soort stenen: kinderkopjes, kasseien of waaltjes zijn duurder dan betonklinkers. De stratenmakers betaal je ongeveer €30,- tot €50,- per uur of €10,- tot €20,- per vierkante meter. Hier houdt het echter nog niet op. Je hebt ook nog ophoogzand en opsluitbanden aanschaffen. Zand kost ongeveer €50,- tot €70,- per m³. Met één big bag kun je ongeveer 5 vierkante meter met 20 centimeter ophogen. De opsluitbanden zijn relatief voordelig, hiervoor betaal je €2,- tot €5,- per lopende meter.

Prijstabel: kosten van bestratingswerken

Onderdeel van bestratingswerken Gemiddelde kosten, inclusief btw*
Stratenmaker €30,- tot €50,- per uur
€10,- tot €20,- per m²
Bestrating stenen €15,- tot €65,- per m2
Ophoog- en voegzand €50,- tot €70,- per big bag (1 m³)
Opsluitbanden €2,- tot €5,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten voor uw project? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.


Wil je ook besparen op het leggen van je terras, oprit of tuinbestrating?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kostprijs.


Welk bestratingsverband?

Welke bestrating je ook kiest, je kunt altijd kiezen voor een uniek legverband. Door te kiezen voor een bijzonder bestratingsverband krijgen de klinkerwerken een unieke uitstraling, waardoor het geheel er net iets bijzonderder uitziet. Er zijn tal van bestratingsverbanden, maar niet ieder verband is geschikt voor alle bestratingen. Zo kun je geen wildverband gebruiken bij het leggen van een oprit omdat dit niet voldoende stevigheid biedt. In Temse zijn dit een aantal populaire bestratingsverbanden:

 • Wildverband: heeft ogenschijnlijk geen patroon en lijkt alsof alle tegels willekeurig geplaatst zijn.
 • Elleboogverband: hierbij plaats je de kopse kant van één steen tegen het uiteinde van de zijkant van een andere steen.
 • Halfsteensverband: bij elke rij verleg je de terrastegels een halve tegel. De naad van de bovenste rij ligt dus halverwege de tegel van de onderste tegel.
 • Keperverband: vergelijkbaar met het elleboogverband, maar wordt in de breedte gelegd.
 • Blokverband: lange, smalle tegels worden gebruikt om blokken te vormen. Deze plaatst de expert afwisselend horizontaal en verticaal.
 • Visgraatverband: geschikt voor lange smalle stenen, zoals klinkers. De specialist legt de bestrating in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar.

Vergunning nodig?

In theorie heb je voor de aanleg van een verharde constructie een vergunning nodig. Er zijn echter een aantal vrijstellingen, waardoor het in de meeste gevallen mogelijk is om zonder vergunning aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld wanneer een niet-overdekte constructie minder dan 30 meter van je woning verwijderd is of als deze 1 meter van de perceelgrens verwijderd is. Op de website van Omgevingsloket Vlaanderen lees je meer over de regels omtrent vergunningen.

Grondwerken

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat is zeker het geval bij bestratingswerken. Het is belangrijk om de grondwerken professioneel uit te laten voeren voor het beste resultaat. Grondwerken bestaan uit het uitgraven en ophogen van de grond. Dit zorgt voor een goede afwatering én zorgt ervoor dat tegels niet zullen breken als de grond bevriest. Grondwerk lijkt misschien eenvoudig, maar is zonder de juiste gereedschappen en materialen een erg zware en tijdsrovende klus. Een ervaren klinkerlegger heeft het grondwerk al binnen één of enkele dagen afgerond!

bestratingswerken Temse

Besparen op de klus? Vergelijk offertes

Geïnteresseerd in de aanleg van nieuwe terrastegels? Of wil je graag de bestrating in de voortuin aanpakken? Wist je dat elk bestratingsbedrijf z’n eigen tarief hanteert? Hierdoor kunnen de prijzen voor bestratingen enorm verschillen! Vind het bedrijf met het beste aanbod via ons netwerk. Vraag gratis offertes aan en vergelijk de prijzen. Kies vervolgens voor het bestratingsbedrijf met de laagste prijs om tot 40% op de kosten te besparen!


Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!