Bestrating Kasterlee

Wie wil dat zijn bestrating rondom het huis in Kasterlee er strak en netjes uitziet, doet er verstandig aan de klinkers of tegels door een professioneel stratenmaker te laten leggen. Een stratenmaker ondersteunt je bij het aanleggen van de oprit, klinkerwerken of bij de aanleg van nieuwe betontegels.

Op deze pagina lees je meer over de diensten die een bestratingsbedrijf aanbiedt. Denk aan de aanleg van straatwerk in de voor- en achtertuin, maar ook aan de verschillende grondwerken. Daarnaast krijg je hier een indicatie van de prijzen voor nieuwe bestrating voor de inrit of achtertuin. Benieuwd wat klinkers kosten? Lees dan snel verder! Voor iedereen die wil besparen is het mogelijk om meerdere offertes aan te vragen. Vergelijk de prijzen en kies voor de goedkope bestrater!

Stratenmaker nodig?

Schakel een ervaren stratenmaker in via het formulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk diverse offertes van stratenmakers uit je regio.

Bespaar tot 40%

Kies voor de beste bestrating offerte en bespaar!


Waarom kwalitatieve bestrating?

Het bestraten van je voor- of achtertuin is een flinke investering. Als je geld uitgeeft aan bestratingswerken, dan wil je natuurlijk ook dat de nieuwe klinkerwerken van hoge kwaliteit zijn. Door te letten op onder andere het soort bestrating dat je kiest en de goede voorbereiding ben je verzekerd van het beste resultaat. Daarnaast is het verstandig de bestratingen uit te besteden aan een professioneel bestratingsbedrijf uit Kasterlee.

klinkerwerken in Kasterlee

Navigeer direct op deze pagina naar:

Soorten bestrating | Kosten van bestrating | Oprit aanleggen | Terras aanleggen | Tuin bestraten | Kosten van bestratingswerken

Vergelijk stratenmakers in Kasterlee

Zoek je naar stratenmakers uit Kasterlee? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offerteservice! Via de offertepagina vraag je met één muisklik namelijk heel gemakkelijk tot wel 6 offertes aan van bestratingsbedrijven uit je eigen regio. Vergelijk de verschillende kosten en besteed het bestraten van je inrit of terras uit aan het stratenmakersbedrijf met het beste aanbod. De ervaring leert je op deze manier al snel tot 40% op de totaalprijs bespaart!

Wat kan de stratenmaker voor je doen?

Stratenmakers uit Kasterlee zijn in te zetten aan een breed scala aan bestratingen. Voor elk type bestrating dat je wilt aanleggen kun je een bestratingsbedrijf inhuren. Wil je graag een nieuw terras aan laten leggen, waar je ’s zomers van je tuin kunt genieten? Of wil je de voortuin bestraten met gebakken klinkers, zodat deze er altijd netjes en verzorgd uitziet? Zoek dan snel naar een professionele stratenmaker uit je eigen regio. Een andere klus die stratenmakers regelmatig uitvoeren, is het aanleggen van een oprit of inrit. De aanleg van een oprit neemt erg veel tijd en energie in beslag, door dit uit te besteden aan een vakman kun je veel eerder gebruik maken van je nieuwe bestrating!

bestrating Kasterlee

Diverse soorten bestrating

Of je nu een nieuw terras of inrit wilt laten aanleggen of juist liever de hele achtertuin bestraat: je hebt de keuze uit veel verschillende soorten bestrating. Welke soort bestratingswerken het beste bij je passen, is onder andere afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen zijn gecharmeerd van klinkerwerken, terwijl anderen liever de moderne sfeer van betontegels willen hebben. Je hebt onder andere de keuze uit:

 • Klinkers
 • Betontegels
 • Natuursteen
 • Sierbestrating
 • Goedkope bestrating
 • Grind en split

Klinkers

Klinkers worden in Kasterlee veel gebruikt voor bestratingswerken. Klinkers zijn erg klassiek en worden al jarenlang gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals de inrit of tuinpaden. Klinkers zijn lange, smalle stenen, verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Je hebt onder meer de keuze uit betonklinkers, gebakken klinkers en kleiklinkers. Betonklinkers zijn het goedkoopst in aanschaf, maar kleiklinkers of gebakken klinkers zijn het langst kleurvast. Houd je van de authentieke uitstraling, kies dan voor getrommelde klinkers. Deze hebben een verouderde uitstraling, omdat de scherpe randjes eraf gesleten zijn. Ongetrommelde klinkers geven juist een modernere indruk.

betontegels leggen

Betontegels

Betonbestrating wordt in Kasterlee steeds populairder. Betontegels worden dan ook gebruikt voor veel verschillende toepassingen: van tuinbestrating tot terrastegels. Betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen zelfs tot een formaat van groter dan één vierkante meter geplaatst worden! Hoe groter de betontegels, hoe ruimer je terras of voortuin oogt.

Een belangrijk voordeel van betontegels, is de lage aanschafprijs. Betontegels worden geproduceerd door beton in een mal te gieten. Dit is een relatief voordelig productieproces waardoor je betontegels stukken goedkoper kunt aanschaffen dan natuurstenen tegels.

Natuursteen

Natuursteen is door veel mensen in Kasterlee geliefd. Dat is niet heel raar. Omdat natuurstenen direct uit de natuur gehaald worden, hebben deze logischerwijze een heel natuurlijke uitstraling. Door de unieke tekening in de stenen is geen enkele tegel hetzelfde en dat creëert een heel speels effect.

Waar kun je natuursteen toepassen?

Natuurstenen tegels zijn geschikt voor zowel de voortuin als de achtertuin. Ze zijn erg geschikt om het natuurlijke karakter van de tuin te benadrukken. Je kunt ze echter niet gebruiken voor het leggen van de oprit. De tegels van natuursteen zullen sneller breken onder het gewicht van een auto.

sierbestrating Kasterlee

Sierbestrating

Sierbestrating komt in alle vormen en maten. In het verleden moest bestrating vooral functioneel zijn, maar tegenwoordig is het minstens zo belangrijk dat je tuinbestrating of zelfs oprit er ook mooi uitziet. In dit geval kun je sierbestrating gebruiken. In principe is sierbestrating alle bestrating die gelegd wordt omdat hij er mooi uit ziet. Dit kunnen gekleurde gebakken klinkers zijn, maar ook standaard betontegels behoren tot sierbestrating.

Een belangrijk onderdeel van sierbestrating is het legverband. Of je nu kiest voor klinkerwerken of het aanleggen van betontegels: een uniek legverband geeft je bestrating net even een bijzondere uitstraling.

Goedkope bestrating

Zelfs met een beperkt budget is het mogelijk bestrating in je tuin of op de inrit aan te leggen. Er zijn namelijk verschillende soorten goedkope bestrating, die passen bij elk budget. Betonbestrating is hier een goed voorbeeld van. Betontegels of betonklinkers zijn een stuk goedkoper te produceren dan gebakken bestrating, waardoor de kostprijs laag blijft liggen. Zo profiteer je van dezelfde uitstraling tegen een lagere prijs: wie wil dat nou niet? Een andere mogelijkheid bij een beperkt budget, is grind of split. Dit is goedkoop in aanschaf én aanleg. Het leggen van een grind tuinpad is namelijk zo gedaan, waardoor je minder kwijt bent aan het stratenmakersbedrijf uit Kasterlee.

grind

Grind en split

Grind is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Dit is afkomstig uit de natuur, waardoor ook hier geldt: geen enkele steen is hetzelfde. Door slijtage in de natuur krijgt grind een natuurlijk, ronde vorm. Dit maakt het niet het meest geschikte materiaal om op te lopen. Wil je iets wat fijner loopt voor je tuinpad of voortuin? Kijk dan eens naar split. Split wordt ook gewonnen uit de natuur, maar dit heeft een minder ronde vorm. Split is namelijk afkomstig uit steengroeves en hier vindt minder slijtage plaats. Doordat split platter van vorm is, loopt dit iets comfortabeler.

Kosten van bestrating

Wanneer jij je tuin laat bestraten, dan betaal voor zowel het materiaal als de arbeid. Je kunt gemakkelijk besparen op de prijs voor het materiaal door bijvoorbeeld te kiezen voor goedkope bestrating. Grind en split zijn al verkrijgbaar vanaf een prijs van €10,- per m². Betontegels kun je ook relatief goedkoop aanschaffen. Hiervoor ligt de prijs ongeveer tussen de €15,- tot €33,- per m². Heb je altijd al gedroomd van klinkerwerken in je voortuin? Klinkers koop je vanaf ongeveer €20,- tot €45,- per m². Natuursteen is de duurste optie, dit kost ongeveer €30,- tot €65,- per m². Hoeveel de bestrating inclusief leggen kost verschilt per situatie: vraag daarom vrijblijvend offertes aan zodat je zeker weet wat je gaat betalen!

Prijstabel: wat kost bestrating?

Soort bestrating Gemiddelde kosten per m², inclusief btw*
Grind en split Vanaf €10,-
Betontegels €15,- tot €33,-
Klinkers €20,- tot €45,-
Natuursteen €30,- tot €65,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaven op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op de kosten?

Vergelijk diverse offertes van stratenmakers en bespaar!


Oprit aanleggen in Kasterlee

Wie voldoende ruimte naast, voor of zelfs achter zijn woning heeft kan de aanleg van een oprit of inrit overwegen. Een inrit lijkt niet heel belangrijk, maar wordt door veel mensen in Kasterlee van grote waarde geschat als ze er eenmaal één hebben. Met een inrit heb je namelijk altijd een parkeerplek voor je auto. Heb je op dit moment al bestrating liggen maar gebruik je dit nog niet als inrit? Controleer dan eerst of dit stevig genoeg is om het gewicht van je auto te dragen. Vaak zijn tegels niet sterk genoeg en zul je deze moeten vervangen door sterke stenen.

oprit aanleggen Kasterlee

Welke bestrating voor oprit?

Hoewel natuurstenen tegels misschien heel goed bij de stijl van je huis in Kasterlee passen, zijn dit zeker niet de goede keuze voor de oprit of inrit. Bij de oprit is het belangrijk om te kiezen voor sterke straatstenen. Betonklinkers of kleiklinkers worden in Kasterlee veel gekozen voor de inrit, maar ook waaltjes zijn goede opties. Kasseien of kinderkopjes kun je beter niet gebruiken. Omdat kinderkopjes vierkante stenen zijn, kun je deze niet in een sterk legverband leggen.

Terras aanleggen

Een terras aanleggen lijkt niet moeilijk. Toch is het belangrijk dat je deze klus niet onderschat. De grondwerken zijn enorm belangrijk en kost enorm veel energie en tijd. Daarbij zijn terrastegels vaak behoorlijk zwaar, waardoor het leggen van de tegels ook als zwaar werk wordt gerekend. De stratenmakers hebben dit werk in slechts één of enkele werkdagen afgerond, afhankelijk van het formaat van de bestrating.

Moet je de oude, gebruikte betonklinkers of kasseien nog laten verwijderen? Dan zullen de vakmannen de bestrating afvoeren. In sommige gevallen is het ophogen van bestrating mogelijk, of dit bij jou het geval is kun je navragen bij een vakman uit Kasterlee.

terras aanleggen

Soorten terrastegels

Een terras kun je aanleggen met verschillende soorten bestratingen. Veel mensen in Kasterlee kiezen voor echte terrastegels. Er zijn verschillende terrastegels waar je uit kunt kiezen:

 • Betontegels: dit is een goedkope keuze van hoge kwaliteit. Het nadeel is dat deze gevoeliger zijn voor kleurverlies dan bijvoorbeeld gebakken tegels.
 • Keramische tegels: deze zijn in de kern gekleurd en daarom enorm kleurvast. Keramische tegels zijn dun, waardoor een vlakke ondergrond extra belangrijk is.
 • Natuursteen tegels: natuursteen heeft een natuurlijke uitstraling omdat de tegels rechtstreeks uit de natuur komen. Geen enkele tegel is hetzelfde.

Tuin bestraten

Of je nu een grote of kleine voor- of achtertuin in Kasterlee hebt, door deze te betegelen bespaar je jezelf een hoop tijd aan onderhoud. Je hoeft tegels natuurlijk niet te snoeien, je hebt minder last van onkruid en de tegels zien er het hele jaar door netjes uit. Je kunt natuurlijk je hele tuin vol leggen met tegels, maar straatwerk is ook goed te combineren met beplanting. Kies bijvoorbeeld voor een terras om ’s zomers optimaal van je achtertuin te genieten!

Hoewel de tegels maar weinig onderhoud vereisen, kan het voorkomen dat ze ’s winters groen kleuren. Om dit te voorkomen kun je de bestrating laten impregneren. Het impregneren van het straatwerk zorgt ervoor dat algen en andere vervuiling niet aan het oppervlak hechten, waardoor je tegels niet groen worden!


Wil jij je tuin kwalitatief laten bestraten?

Snel en vakkundig geplaatst door een stratenmakersbedrijf uit Kasterlee.

Gratis offertes aanvragen


Soorten tuintegels

Hoewel je natuurlijk kunt kiezen voor stenen, zoals kasseien, waaltjes of klinkers in de achtertuin, kiezen steeds meer mensen voor tuintegels. Niet heel gek, omdat tuintegels ervoor zorgen dat het oppervlak van je terras of tuin een stuk groter lijkt. Je hebt de keuze uit verschillende tegels voor je bestrating in de voortuin of achtertuin. Een aantal populaire opties in Kasterlee zijn:

 • Terrastegels
 • Gebakken tuintegels
 • Natuursteen tegels

Klinkerwerken: klinkers leggen in Kasterlee

Klinkers worden al jarenlang voor verschillende doeleinden gebruikt. Klinkers zijn ook erg geschikt voor tuinen. Door het kleine formaat van de klinkers, zijn klinkerwerken snel afgerond. De specialisten ronden de klinkerwerken vaak al binnen één werkdag af! Vanwege de vorm is het mogelijk tijdens de klinkerwerken gebruik te maken van verschillende bestratingsverbanden, zodat je zeker weet dat er iets is dat bij je past.

Schakel je een vakman in voor de klinkerwerken? Dan zul je zien dat hij tijdens de klinkerwerken de voorraad stenen door elkaar gebruikt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er een klein kleurverschil zit tussen de klinkers. Door hier bij de klinkerwerken rekening mee te houden, wordt het kleurverschil evenredig verdeeld en vallen grote kleuren minder op.

Hoe werkt het bestraten?

Hoe de stratenmakers te werk gaan, verschilt per stratenmakersbedrijf. Toch bestaat het bestraten doorgaans uit een drietal fases:

 • Fase 1: de voorbereidingen. De voorbereidingen bestaan grotendeels uit het grondwerk. Oude bestrating wordt verwijderd en de specialisten graven het oppervlak uit. Dit hogen ze op met zand, om zo de afwatering te bevorderen.
 • Fase 2: het bestraten. Het proces verschilt per stratenmaker, steensoort en legverband. Sommige vakmannen beginnen met het aanleggen van de opsluitbanden terwijl anderen startten met het betegelen van het oppervlak. Hierbij houden ze rekening met het juiste afschot.
 • Fase 3: de afwerking. Zodra het betegelen is afgerond, is het belangrijk om de bestratingswerken goed af te werken. Na de klinkerwerken veegt de specialist zand tussen de voegen en drukt hij de stenen stevig aan in het zand met een trilplaat.

Video: afwerkingsmogelijkheden bij bestrating


Bestratingswerken, wat kost dat?

De prijzen van bestratingswerken zijn afhankelijk van verschillende factoren. In de tabel hieronder zie je een aantal factoren. De prijs van een stratenmaker ligt ongeveer rond de €30,- tot €50,- per uur of tussen de €10,- tot €20,- per m². Zoals je ziet zit hier een flink verschil in. Met het vergelijken van offertes vind je al snel de vakman met de beste prijs.

Daarnaast betaal je uiteraard een prijs voor het materiaal. Afhankelijk van de keuze voor het soort bestrating, betaal je hiervoor €15,- tot €65,- per m²: uiteraard zijn kleiklinkers een stuk duurder dan betonnen kasseien. Voor de opsluitbanden liggen de prijzen gemiddeld tussen de €2,- en €5,- per lopende meter en het ophoogzand heeft een prijs van €50,- tot €70,- per m³.

Prijstabel: kosten van bestratingswerken

Onderdeel van bestratingswerken Gemiddelde kosten, inclusief btw*
Stratenmaker €30,- tot €50,- per uur
€10,- tot €20,- per m²
Bestrating stenen €15,- tot €65,- per m2
Ophoog- en voegzand €50,- tot €70,- per big bag (1 m³)
Opsluitbanden €2,- tot €5,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten voor uw project? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.


Op zoek naar goedkope stratenmakers uit Kasterlee?

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar tot 40% op de kostprijs.


Welk bestratingsverband?

Voor een uniek effect kun je ervoor kiezen om de tegels in een bijzonder bestratingsverband te laten leggen. Met bestratingsverband doelen we op het patroon waarin je de tegels laat leggen. Je kunt de betontegels natuurlijk rechttoe rechtaan leggen, maar het is ook een optie om de voegen steeds een halve tegel op te schuiven. Dit wordt ook wel het halfsteensverband genoemd. Andere populaire legverbanden zijn:

 • Wildverband: hierbij lijkt er geen patroon te zijn. De stenen worden qua formaat willekeurig afgewisseld en liggen kris kras door elkaar.
 • Elleboogverband: dit bestratingsverband is geschikt voor kleiklinkers of waaltjes. De kopse kant wordt tegen het uiteinde van de lange kant van een andere steen gelegd.
 • Keperverband: het keperverband wordt op dezelfde manier gelegd als het elleboogverband. Alleen ligt het keperverband horizontaal terwijl het elleboogverband verticaal gelegd wordt.
 • Blokverband: met twee of meerdere stenen vormt de stratenmaker horizontale en verticale blokken die hij met elkaar afwisselt.

Vergunning nodig?

In Kasterlee geldt dat je voor veel verschillende bouwwerkzaamheden een vergunning nodig hebt. Er wordt dan ook regelmatig gevraagd of er een vergunning nodig is het voor het aanleggen van sierbestrating of andere bestratingen. Dankzij vrijstellingen is het vaak mogelijk om te klinkers zonder vergunning in de achtertuin te leggen. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van omgevingsloket Vlaanderen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot vrijstellingen.

Grondwerken

De grondwerken kun je zien als de fundering van je bestratingswerken. Het is enorm belangrijk dat je de grondwerken goed laat uitvoeren: voor de afwatering, maar ook voor het uiteindelijke eindresultaat! Door de grond goed op te hogen en aan te trillen liggen de betontegels op je terras namelijk kaarsrecht en loopt het water af richting de tuin: niet je huis.

bestratingswerken

Besparen op de klus? Vergelijk offertes

Wil jij ook al jaren de bestrating in de voor- of achtertuin aanpakken maar weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je het grind in de voortuin eindelijk vervangen door getrommelde bestrating, kasseien of tuintegels? Voor deze en alle andere bestratingen kun je het beste een stratenmakersbedrijf inschakelen. De vakmannen hebben je klinkerwerken in korte tijd afgerond en je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit. Vergelijk de prijzen van meerdere stratenmakers om zo tot wel 40% op de kosten te besparen!


Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!